Om oss

Ett livligt utflyktsmål

Tingstad Möbler ligger i en gammal vacker renoverad lada med nya tillbyggnader. Här ryms även ett café med inne-/uteservering samt lekplats och ett stort lager. Vi strävar efter att utöka vårt sortiment och tjänster så att det återigen ska bli ett livligt utflyktsmål. 

Play Video

5 våningar med prisvärda produkter

Det är inte ovanligt att våra kunder reagerar på hur stor vår butik är när de kommer till oss. Se filmen för en sneakpeak på våra fem våningar här intill!

Vi som driver Tingstad

Möbelförsäljning har bedrivits i Tingstad sedan 1995 och drivs idag av Martin och Tessan Ljung.

”Vi kämpar stenhårt för att alla som besöker oss ska känna sig som gäster; välkomna, omhändertagna och lämna med ett leende på läpparna”

En historisk plats

Tingstad tillkom förmodligen under yngre järnålder, vilket gravfälten nordost om den medeltida kyrkan visar på. Detta bekräftas också av namnet, då ortnamn med ändelsen -stad allmänt anses härröra från yngre järnålder. ”Ting-” tyder på att Lösings härads äldsta tingsplats var belägen här. 

Tingstad tycks ha blivit kristnat tidigt. Två fragment av en runristad gravhäll, en s k Eskilstunakista, har påträffats inmurad i den medeltida kyrkan. Detta bör innebära att Tingstad var en kristen begravningsplats redan på 1000-talet och förmodligen fanns redan då en träkyrka här. På kyrkogården står idag tre runstenar som ursprungligen påträffats som byggstenar i kyrkan. 

 
"Trevligt ställe. Bra utbud, bra pris, snabb service, trevlig personal. Dessutom cafe på baksidan med gott och billigt fika"
Håkan L
”Väldigt nöjd med köp, service och bemötande. Absolut kommer vi tillbaka när det är dags för utemöbler igen"
Camilla S